Kapitalizmin temel felsefesi işleri piyasaya bırakınca görünmez elin her şeyi düzenleyeceği yaklaşımıdır. Peki kapitalizmin ekonomik yaklaşımını ortaya koyan klasik ekonomi okulunun temel yaklaşımları nelerdir?
Add a commentDevamını oku: klasik iktisat teorisi
2008 Küresel Krizi’nin ardından Avrupa, kendisini uzun soluklu ve oldukça yaralayıcı bir süreç içerisinde buldu. Peki neler yaşandı ve bu sürecin izleri günümüzde nasıl gözlemleniyor?
Add a commentDevamını oku: 2008 küresel krizi sonrası avrupa borç krizi
Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra halkın da desteğini alarak Kurtuluş Savaşı'nı yürüten kadrolar, Fransız Devrimi sonrası aydınlanmacı ve rasyonel düşünce yapısıyla yetişmenin fikirlerine etkisiyle birlikte iki temel amacı benimsedi; Yeni bir ulus devletinin kurulması ve çağdaşlaşma. Peki bu fikirlerini iktisadi vaziyete nasıl yansıtacaklardı?
Add a commentDevamını oku: cumhuriyetin ilk yıllarında iktisadi durum
Olumlu ve olumsuz yönleriyle eleştirilere tutulan "küreselleşme" sonrasında yaşanan en büyük krizden bahsedeceğiz bu yazımızda. Belki de çoğu kişi o dönemleri hatırlayacak ve gördüğü haberleri anımsayacaktır. Peki en basitinden bu krizin, 2008 Küresel Krizi’nin sebepleri nelerdi ve özellikle krizin anavatanı olarak görülebilecek ABD bu krizi nasıl atlattı? Gelin birlikte bakalım.
Add a commentDevamını oku: 2008 mortgage - küresel krizi
Birinci Dünya Savaşı’nın sonrasında oluşan temel dengesizliklerin aşılamaması ve gelişmiş ülkelerdeki yanlış iktisat politikaları nedeniyle tüm dünya ekonomisi 1929 yılından itibaren ciddi bir bunalıma sürüklendi.
Add a commentDevamını oku: kapitalizmin en büyük krizi: büyük buhran